Met hoge snelheid door het hart van Europa

Succesverhalen1 jun 2016

Vanaf vandaag is het Europese hogesnelheidsspoorwegnet één tunnel rijker: De Gotthard-basistunnel is met 57 km de langste spoorwegtunnel ter wereld. Voor de technische uitdaging van het lassen van meer dan 1.000 km / 621 mi van de naden in deze tunnel werd Leister-apparatuur gebruikt.

Auteur: Thomas Furrer, Hoofd Business Line GEO, Leister Zwitserland

De noord-zuidas kan zorgen voor meer transportcapaciteit met kortere reistijden. Het garandeert een duurzaam beheer van de mobiliteit met meer verkeersstromen. De hoogste kwaliteitseisen werden gesteld aan zowel het materiaal als de verwerking.

De waterdichte membranen van Sika en Leisters automatische en hand lasmachines hebben zich zelfs onder extreme externe omstandigheden in de tunnel bewezen. Het waterdichtingssysteem moet immers over 100 jaar nog steeds zijn doel kunnen bereiken. We zijn er trots op dat we ons deel hebben bijgedragen aan dit project van de eeuw, het NEAT, en zijn blij te zien dat de grote inspanning zijn vruchten heeft afgeworpen.

Succesverhaal: Gotthard-basistunnel met hulp van Leister

LT_Geo_SS_Gotthard2011_de
PDF